Ben je net eigenaar geworden van een huisdier en wil je nu een huisdierenverzekering afsluiten? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een verzekering af te sluiten in plaats van een geldbedrag apart te zetten iedere maand. De dierenartskosten kunnen immers flink oplopen, zeker als het dier ziek wordt of letsel oploopt. Een goede verzekering kan voorkomen dat je voor torenhoge kosten komt te staan en een keuze moet maken tussen het bieden van de juiste zorg en jouw financiële situatie. Maar hoe kun je de verzekering dan afsluiten? En waar moet je rekening mee houden als je op zoek gaat naar een goede dekking? Onderstaande informatie neemt jou mee in de wereld van huisdierenverzekeringen. 

Zo snel mogelijk de verzekering afsluiten

De huisdierenverzekering moet volledig bij je passen. De verzekering kan daarom niet alleen de reguliere dierenartsbezoeken dekken, maar ook eventuele specialistische behandelingen en medicijnen. Je bent te allen tijde financieel voorbereid op de situaties die zich voor kunnen doen. Alleen moet je jouw dier dan wel op het juiste moment verzekeren. Het beste is om direct een verzekering af te sluiten zodra je jouw huisdier in huis haalt. Veel verzekeringen dekken namelijk geen bestaande aandoeningen, waardoor je bedrogen uitkomt op een later moment. Mocht er later toch iets opduiken, weet je zeker dat je de financiële middelen hebt en aanspraak kunt maken op jouw verzekering. Het kan jou meer gemoedsrust opleveren om te weten dat jouw dier vanaf de eerste dag al beschermd is en je naar de dierenarts kunt indien nodig. 

De dekking en de bijbehorende premie

Maar waar let je dan allemaal op bij een hond verzekeren? Een van de belangrijkste factoren om naar te kijken is de dekking die je kan kiezen. Bij niet iedereen past de basisverzekering. Ieder dier heeft immers zijn eigen behoeften. Zorg er daarom voor dat je hiernaar kijkt en ook wat eventuele risico’s zijn die bij het ras komen kijken. Nadat je dit op een rij hebt gezet en de dekkingen hebt gevonden die erbij passen, kijk je naar de maandpremie die je moet betalen. Let ook op het eigen risico dat er eventueel bij komt. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je een vergoeding van de dierenarts kunt verwachten. Je voorkomt hiermee eventuele financiële problemen. 

De laatste stappen

Nog voordat je de verzekering afsluit, kijk je naar de polisvoorwaarden. Het is een lang, maar erg belangrijk document. Je ziet hierin namelijk welke uitsluitingen er zijn. Je wilt weten wat er wel en niet gedekt is en waar je eventueel nog rekening mee kunt houden. Pas als alles duidelijk is, vul je het aanvraagformulier in. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk. De gegevens worden op een later moment gebruikt om de claim in te dienen en de vergoeding te krijgen waar je recht op hebt. De verzekeraar stuurt jou vanzelf een goedkeuring en de vraag om de eerste maandpremie te betalen. Jij kunt met een gerust hart naar de dierenarts.